Een dag in het leven van Marnik: onze Azure DevOps Engineer

27.04

Hey! Mijn naam is Marnik Van Hileghem, en ik ben een Azure DevOps Engineer. Ik ben slechts één van de vele DevOps Consultants en Engineers bij CloudFuel, en ik vind het heel fijn hoe we elk onze eigen niche hebben kunnen uitbouwen. Er wordt ook rekening gehouden met die voorkeuren wanneer CloudFuel beslist welke projecten aan wie worden toegewezen, wat geweldig is.  

Afhankelijk van het bedrijf kan de functietitel “DevOps Engineer” nogal uiteenlopende betekenissen hebben. Het is dan ook fijn om te zien hoe die verscheidenheid bij CloudFuel niet alleen wordt weerspiegeld, maar zelfs aangemoedigd. Mijn collega Vincent richt zich bijvoorbeeld meer op de migratie en tooling-aspecten van DevOps, terwijl ik liever pipelines configureer. Aan de hand van tools zoals Azure DevOps & GitHub kan ik zo applicaties automatisch opzetten, testen en uitrollen.  

Ik wroet ook graag in de code: vroeger was ik een system engineer, maar ik ben altijd al verzot geweest van applicaties ontwikkelen. Daarnaast gebruik ik mijn expertise op vlak van infrastructuur ook om bedrijven te helpen bij de overgang van on-premise systemen naar Azure. Voor sommige projecten neem ik soms zelfs de rol van Cloud-Native Architect op me.  

De certificaten die ik behaald heb zijn een weerspiegeling van mijn voorkeuren en geven aan hoe ik graag verder zou groeien. CloudFuel is een onderdeel van De Cronos Groep, en dankzij hun partnership met Microsoft kunnen we ons inschrijven voor certificatie via het Enterprise Skills Initiative platform. In de afgelopen twee jaar heb ik zo de volgende Microsoft Certified certificaten bijeen weten te sprokkelen: Azure Administrator Associate, Azure Solutions Architect Expert en DevOps Engineer Expert. Ik zit niet stil: dit jaar wil ik die certificaten uitbreiden en Cybersecurity Architect Expert aan het lijstje toevoegen.  

Bij CloudFuel is er ook veel aandacht voor verder onderzoek en ontwikkeling van onze producten, wat ik zeker kan appreciëren. We mogen op jaarlijkse basis dan ook een bepaald deel van onze beschikbare tijd toewijden aan R&D. Zo ben ik momenteel aan het onderzoeken hoe we Azure Managed Kubernetes Service (AKS) kunnen aanbieden in combinatie met onze applicatie health diensten. Ons uiteindelijke doel is om een kant-en-klare cluster management oplossing aan te bieden, inclusief geavanceerde configuratieopties zoals monitoring.  

Maar: ergens werken gaat over meer dan enkel projecten, certificaten en R&D. CloudFuel is ook gewoon in het algemeen een heel fijne plek om te werken. Ons team is ondanks hun ervaring nog vrij jong en er heerst een ontspannen sfeertje. We werken meestal op projecten voor onze klanten, dus ons team verzamelt twee dagen per week op kantoor om elkaar te zien. We gebruiken die ‘teamtijd’ om bij te praten en samen te werken aan projecten. Om de twee weken hebben we ook een algemene team meeting waar we dieper ingaan op onze R&D-projecten en enkele cases van bij onze klanten bespreken. Als DevOps Engineer heb je doorgaans heel wat afwisseling in je agenda, dus het is fijn om daar via die vaste kantoordagen een beetje structuur in te brengen. 

Zowel CloudFuel als De Cronos Groep organiseren ook tal van activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Zo hebben we bij CloudFuel onze vaste board game nights, een jaarlijkse skireis, en een teambuilding. Daarnaast zijn er bredere initiatieven voor de volledige Cronos Groep zoals de kerstmarkt. Via CloudFuel krijgen we ook de kans om allerlei interessante evenementen bij te wonen, zoals CloudBrew (dat zich richt op Azure) en Techorama (eerder een algemene IT-conferentie).   

Kortom: Azure DevOps Engineer is een job met heel wat variatie, en mocht dat niet genoeg zijn kan je bij CloudFuel zelfs delen van andere functies vervullen. Als je iemand bent die van afwisseling houdt, zou ik het van harte aanraden!  

Wil je ook graag deel uitmaken van onze enthousiaste bende? We zijn nog steeds op zoek naar Azure DevOps Engineers, dus neem zeker contact met ons op! 

Smokescreen